Ege Postası
Geri

Umutoğulları'ndan Uğur Yıldırım'a tepki: 'Bu kadar acemice açıklama olmaz' 

Gazeteciler Mithat Umutoğulları ve Adem Nakçı, Egepostası ile Gündem kent gündemine dair gelişmeleri değerlendirdi. 
Umutoğulları'ndan Uğur Yıldırım'a tepki: 'Bu kadar acemice açıklama olmaz' 
Haberler / Yerel Politika
19 Mart 2018 Pazartesi 12:22
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

HAZIRLAYAN: HALİDE DEMİR POLATLI/EGEPOSTASI-Radyo Ege Postası Yönetim Kurulu Başkanı Mithat Umutoğulları, Gerçek Haberci İmtiyaz Sahibi Adem Nakçı ile, Kent A.Ş Genel Müdürü Aytekin Tunus'un CHP Karşıyaka İlçe Başkanı Uğur Yıldırım ile aralarında yaşanan tartışmanın ardından istifa etmesini masaya yatırdı. 

Aytekin Tunus, belediye şirketinde çalışan CHP Karşıyaka İlçe Başkanı Uğur Yıldırım'ın kardeşinin yerini değiştirince gerilim oluştu. Telefonda da Yıldırım ve Tunus arasında yaşanan tartışmanın ardından Tunus istifasını sundu. 

CHP'li Karşıyaka İlçe Başkanı Uğur Yıldırım, "Ben, parti örgütünün başı olarak gelen şikayetleri kendisine ilettim. Karşıyaka’da amacım alınan en yüksek oyu korumak ve buna göre çalışmalar yapmaktır. Kimse kendisini parti örgütünün üzerinde göremez. Ne yazık ki Aytekin Tunus, belediye şirketinin genel müdürü olarak sürekli Karşıyaka örgütünü ezmiş, dışlamıştır. Bunu da bilerek yapmıştır. Ben, sayın genel başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nu temsil eden bir makamda oturuyorum. Herkes yerini bilecek ve ona göre davranacak. Kimseye parti örgütümün bir ferdini ezdirmem. Arkadaşımız buraya Konak’tan geldi. Kendisinin Karşıyaka ile kan uyuşmazlığı var. Bu da davranışlarına, uygulamalarına yansıyor. Mesele benim kardeşimin ya da yakınımın meselesi değildir.  Bu konu Karşıyaka CHP örgütünün bir meselesidir. Ben burada ya bu ilçe başkanlığını yaparım ya da yaparım. Başka bir şık asla olmaz. Herkes de bunu böyle bilsin” açıklamasını yapmıştı.

UMUTOĞULLARI: BU KADAR ACEMİCE AÇIKLAMA OLMAZ 

Uğur Yıldırım'ın açıklamalarını acemice bulduğunu belirten Mithat Umutoğulları, "Başkan Akpınar'ı da tartışmaya açıyor. Konak'tan gelen kişi genel müdür olarak uyum sağlayamıyorsa, e o zaman belediye başkanı da Konak'tan geldi. Sen belediye başkanını tartışmaya açıyorsun. Senin belediye başkanın da Konaktan geldi. Bu kadar acemice açıklama olmaz. Yıldırım'ın öfkesi mantığının önüne geçmiş" dedi. 

UMUTOĞULLARI:  KIZ KARDEŞİNDE NEDEN İSTİFA RESTİ ÇEKMEDİN'

Mithat Umutoğulları, Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar'ın Uğur Yıldırım'ın kız kardeşinin yerini değiştirdiğinde aynı tepkiyi vermediğini de sordu: 

"Hüseyin Mutlu Akpınar, Kezban Yıldırım'ın yerini değiştirirken Uğur Yıldırım neden aynı tavrı göstermedi. İstifa resti çekmedi. Aytekin'e karşı istifa resti çekmiş. O zaman niye çekmedi? Kızkardeşini görevden alıp şantiyeye gönderdi senin belediye başkanı. O örgüt değil m? Örgüt konusunda tartışma yaşadığın kişi ki? Hayatının büyük bölümünü bu partiye adamış bir insan. Kimse kendinden büyük laflar etmesin. Aytekin Tunus şirketi kötü yönetmiştir, bunu geç. Ama bir partililik duruşuyla ilgili laf söyleyeceksen bu Aytekin Tunus olamaz. Uğur Yıldırım'ın çok büyük stratejik hata yaptığını düşünüyorum. Akpınar'ı da ciddi tartışmaya açmıştır. 

MADEM GRUP KARARI ALINAMIYOR, ALTINA NİYE İMZA ATIYORSUNUZ' 

Gazeteci Mithat Umutoğulları, CHP Meclis Üyesi Hatice Tatlı'nın Bayraklı Belediyesi Denetim Komisyonu'nda yaşanan süreç ile ilgili gönderdiği tekzip üzerine de açıklama yaparak, "Böyle ihale yok. Bizim Hatice Tatlı ile sorunumuz yok. Siyasi kariyeri ve geçmişi bizi ilgilendirmez. Hatice Tatlı bugüne kadar hiçbirşeyi kendi emeğiyle almadı, kazanmadı. Birilerinin eteğini tutarak bir yerlere geldi. Bununla ilgili grup kararı alınamaz diyor. Grup toplantısı yaparken, isimler belirlenirken niye itiraz etmediniz orad? Madem grup kararı alınamıyor, imza atmasaydınız. O zaman ilçe başkanı suç işlemiş o zaman. Altına niye imza atıyorsun kardeşi? Biz kimsenin onuruna şahsiyetine dokunmadık. Biz kimsenin özeline girmiyoruz burada. Siz siyaseten bir hamle yapıyorsunuz, gizli-kapalı kapılar ardında yapıyorsunuz. gazeteciler çıkıp yazığında da şeref haysiyet diyorsunuz. CHP Grubunda ne söyleniyorsa onun gereğini yapacaksınız şeref ve haysiyet önemliyse. Yapıyorsan gazeteci bunu yazar" şeklinde konuştu. 

NAKÇI: AK PARTİ ARTIK CEHAPELİLEŞTİ 

Gazeteci Adem Nakçı ve Mithat Umutoğulları, AK Parti'de süren ilçe kongrelerini de değerlendirdi. Bayraklı'da Cemil Kurkut'un da liste çıkarmasını değerlendiren Adem Nakçı, AK Parti'nin de CHP'lileştiğini savundu: 

"Tek tek çağırıyorsun. Divan Başkanı. Sen aday çıkarmamak için çaba sarf ettin. İl başkanı biz birbirimize sahip çıkacağız demesi senin bu hamlenle kadük kalmıştır. Delican döneminde bile Bayraklı sorundu. Özgür Hızal ilbaşkanı olmak için 4-5 kez Ankara'ya gitti, her elini tutanla gitti, götürüldü. Sen yanlış hamleler yaparsan karşına böyle isimler çıktı. eğer il başkanlığı için Kazım Erten ve Özgür Hızal adı geçmeseydi, Aydın Şengül bu isimleri ilçe başkanı yapmayacaktı. Aklı selim bir tane AK Partili çıkıp yalan söylüyorsun dedi. Bayraklı'da AK Parti İzmir artık Cehapeleşti."

İŞTE PROGRAMIN SATIR BAŞLARI: 

Mithat Umutoğulları: Çok insan aradı Uğur Yıldırım açıklamasından sonra. Başkan Akpınar'ı da tartışmaya açıyor. Konak'tan gelen kişi genel müdür olarak uyum sağlayamıyorsa, e o zaman belediye başkanı da Konak'tan geldi. Yapmış olduğu etkinliklerleülkenin içnide bulunduğusiyasi durum içerisinde Akpınar geldiği günden beri kentin içinde özellikle AK Parti'ye karşı eylem yapmıştır. Birçok belediye başkanından başarlı olduğunu düşünüyorum. Bir Cumhurbaşkanı kalkıp bir ilçe belediye başkanına birşey söylüyorsa demek ki bu ilçe başkanı doğru bir muhalefet yapmış. O zaman buna hiçbirşey diyemezsin. Kim AK Partinin genel başkan ve yardımcılarının yanlış yaptığını konuşuyor. Yaptığı siyasi hamleleri konuşuyor. Sen belediye başkanını tartışmaya açıyorsun. Senin belediye başkanın da Konaktan geldi. Bu kadar acemice açıklama olmaz. Yıldırım'ın öfkesi mantığının önüne geçmiş. 

Adem Nakçı: Taş döşemeye gönderilen gazetecileri biliyorum belediyede. 

Mithat Umutoğulları: Hüseyin Mutlu Akpınar, Kezban Yıldırım'ın yerini değiştirirken Uğur Yıldırım neden aynıtavrı göstermedi. istifa resti çekmedi. Aytekin'e karşı istifa resti çekmiş. O zaman niye çekmedi? Kızkardeşini görevden alıp şantiyeye gönderdi senin belediye başkanı. O örgüt değil m? Örgüt konusunda tartışma yaşadığın kişi ki? Hayatının büyük bölümünü bu partiye adamış bir insan. Kimse kendinden büyük laflar etmesin. Aytekin Tunus şirketi kötü yönetmiştir, bunu geç. Ama bir partililik duruşuyla ilgili laf söyleyeceksen bu Aytekin Tunus olamaz. Uğur Yıldırım'ınçok büyük stratejik hata yaptığını düşünüyorum. Akpınar'ı da ciddi tartışmaya açmıştır. Akpınar'ın Konak'tan Karşıyaka'ya gitmesinin hafifletici nedeni gençlik kollarından gelmesi, il başkanlığında görevleri gibi CV'si dolu idi. o nedenle kimse yadırgamadı ve bu Hüseyin nereden çıktı demedi. Ben bu adamı 17 yıldır tanıyorum. Kimse diyebilir mi Tunus bir tane adamı tanımadı. Uğur Yıldırım'ın bu sözleri AytekinTunus'ta durmaz. Yılın en kötü açıklama yapan ilçe başkanı diyebiliriz. 

Adem Nakçı: Kızkardeşi sürgüne giderken sesini çıkarmayanlar. Önümüzdeki günlerde bayağı sıkıntı yaşanacak. Faturanın çıkacağı adam Uğur Yıldırım olacak. 

Mithat Umutoğulları:  Hatice Tatlı bir açıklama göndermiş avukatı aracılığıyla. Kızı Pınar Tatlı. Halil Umutoğulları diye biri yok gazetede. Bir kere dersini iyi çalış. Geçersiz tekzip göndermişsiniz. Yenisini göndersin sıkıntı yok. Aynı yayında aynı formatta okuyoruz metninizi. 

Kalbinde ritm bozukluğu olmuş. Bu neyin hırs? Madem zor günler geçiriyorsun. Adama sormazlar mı arkada? Bu neyin hırs? Nasıl bir hırstır b? Haberi cımbızlayıp çekmişsiniz ya Pınar Hanım. Gönül Vural, gruptoplantısına diyalog kurarken8, Hatice Abla rahatsızlandı, ben oy verdim Münir Demir'e.Tatlı da rahatsızlandığı için onun yerine ben yazdım dedi. doğru m? Doğru. Bunu ben mi söyledim. Hatice Tatlı'nın çok yakın arkadaşı olan Gönül Vural söylüyor bunu. Bu tartışmayı, polemikleri alıp ihaleyi gazetecilere bırakmak. Böyle ihale yok. Bizim Hatice Tatlı ile sorunumuz yok. Siyasi kariyeri ve geçmişi bizi ilgilendirmez. Hatice Tatlı bugüne kadar hiçbirşeyi kendi emeğiyle almadı, kazanmadı. Birilerinin eteğini tutarak bir yerlere geldi. Bununla ilgili grup kararı alınamaz diyor. Grup toplantısı yaparken, isimler belirlenirken niye itiraz etmediniz orad? Madem grup kararı alınamıyor, imza atmasaydınız. O zaman ilçe başkanı suç işlemiş o zaman. Altına niye imza atıyorsun kardeşim' 

Adem Nakçı: Ritm bozukluğunun ciddi bir rahatsızlık olduğunu biliyorum.  İmzanın altına şerh koyuyorum dersin. Seçim sathına girince insanların konumları farklı oluyor. Bu deftere imza attığın an mükellefsin. 

Mithat Umutoğulları: Sevgili Pınar Tatlı, müvekkili üzerinden yazmış ya. Mesaj olduğu gibi duruyor. İkinci oylamada oyunu ben kullandım diyor Gönül Vural. Ben Münir Demir'e oy verdim diyor. Hatice de verdi diyor. Gözümüzün içine baka baka. Faysal Yıldız çıktı dedi ki, benim bir arkadaşım beni aradıoy istedi, sonra ben bunların AK Parti ile iş tuttuğunu bilmiyordum, özür diliyorum diyor. İş buradan patladı. Biz kimsenin onuruna şahsiyetine dokunmadık. Biz kimsenin özeline girmiyoruz burada. Siz siyaseten bir hamle yapıyorsunuz, gizli-kapalı kapılar ardında yapıyorsunuz. gazeteciler çıkıp yazığında da şeref haysiyet diyorsunuz. CHP Grubunda ne söyleniyorsa onun gereğini yapacaksınız şeref ve haysiyet önemliyse. Yapıyorsan gazeteci bunu yazar. 

Hasan Karabağ kaybetse bile listeyi deler Hatice Tatlı. İl yönetimine girer ve il yönetimindeki ilk krizde sizi satar, sizi terk eder dedim. ilk Alaattin Yüksel isitfa edipAsuman Ali Güven geliğnie, Bayraklı'dan arayıp oy kullanma diyorlar. Tatlı oyunu kullanıyor. Dönüyor Hasan Karabağ karşıtı, Alaattin Yüksel ve AzizKocaoğlu'na yaklaşıyor. Tatlı ben belediye başkanı adayı olacağım diyor Bayraklı'da. Hatice Tatlı'nın abisi, aday olduğunu duyunca birbirine girmemiş. Ben Bornova'dan aday olacağım sen Bayraklı'dan. İki kişiyi aday gösterirler mi' 

Mithat Umutoğulları: 300-400 kişilik bir salondu en fazla Kemalpaşa. Bence çok küçüktü. Neden o kadar küçük salonda yaptılar acaba' 

Adem Nakçı: Kemalpaşa'da salon küçüktü. Kemalpaşa'nın kilit noktası Şengül'ün konuşması.Ki aynı konuşmayı Bayraklı'da da yaptı. Eğitim durumu ve diplomadurumu çok tartışılıyor ya. Cevdet Çayır'ın eğitim durumu çok tartışılıyor. Nasıl böyle eğitim seviyesi düşük biri getirilir diy? Taban çok rahatsız. Yedi sekiz ilçede tepki olacağı belli. Senin atadığın adamlara tepki oluğu belli. Bu parti CeHaPe değil diyorlar ya. AK Parti'ye hayırlı olsun. AK Parti CHP'lileşmeye başladı. Kemalpaşa kongresi ilk tepkinin verileceği yerlerdendi aslında. Kemalpaşa'da çıkmadı ama Bayraklı'dapatladı. 

Mithat Umutoğulları: Bayraklı'da Erdal Seyitler'i başkan çıkaran isimler. Alışkanlık oldu bu isimler. İlçe başkanının etik durumu var değil m? Sekiz kişiyle kontakt kuruyorsunuz, CHP grubundan Münir Demir'i yazacağız diyorsunuz. Bir ilçe başkanının görevi midir b? Aydın Şengül il başkanı. Ahmet Piriştina vefat ediyor. AK Parti aday çıkaracak. kazanma ihtimalı yüksek. Erdoğan arıyor, o zaman Başbakan, 'Sakın aday çıkarmayacaksınız. İzmir halkı CHP'nin adayını seçmiştir. CHP kendi adayını seçsin' diyor. Senin Cumhurbaşkanın bunu yaparken, seçilmiş bir belediye başkanına onun partisine böyle bir operasyon yapıyorsan bu küçük hesaptır. Bunu kimse yemiyor. İzmir'de dönüp bunları çözmek yerine gidiyorsun CHP'nin iç işleriyle uğraşıyorsun. Bak karşına aday çıktı. Karizman çizili. Divan Başkanı işgüzarlık yapıp reddetmese belki de seçim kaybedecektin. 

Adem Nakçı: Tek tek çağırıyorsun. Divan Başkanı. Sen aday çıkarmamak için çaba sarf ettin. İl başkanı biz birbirimize sahip çıkacağız demesi senin bu hamlenle kadük kalmıştır. Delican döneminde bile Bayraklı sorundu. Özgür Hızal ilbaşkanı olmak için 4-5 kez Ankara'ya gitti, her elini tutanla gitti, götürüldü. Sen yanlış hamleler yaparsan karşına böyle isimler çıktı. eğer il başkanlığı için Kazım Erten ve Özgür Hızal adı geçmeseydi, Aydın Şengül bu isimleri ilçe başkanı yapmayacaktı. Aklı selim bir tane AK Partili çıkıp yalan söylüyorsun dedi. Bayraklı'da AK Parti İzmir artık Cehapeleşti. 

Mithat Umutoğulları: Bayraklı kongresini takip ediyorum. pazar yeri üzerinden her gelen siyaset yapıyor. Hamza Dağ oturmuş pazar yerini anlatıyor. Sen Genel Başkan yardımcısısın. Olmuyor yani. Kerem Ali Sürekli Karşıyaka'da ilçe başkanlığı yaptı. Milletvekili olduktan sonra herhangi bir belediye ile ilgili açıklama yaptı m? Yapmadı. Dün 9 yıl boşa geçti Bayraklı'da diyor. Bayraklı'dan aday olacaksın galiba. Hamza Dağ çok çözmek istiyorsa, Bornova'daki viyadükü çözsünler. 

Adem Nakçı: AR-GE sorumlususun koskoca. Kendi partilisi diyor belediye başkanı adayı olacak diye. 

Genel merkez olarak istişare eder, adayımı belirlerim diyor. yasadan kaynaklı da aday olma hakkı var. Bir taraftan da partinin yarattığı gelenek var. AK Parti Bayraklı'da bunu tutturamadı yine. Her dönem oradan aday çıkıyor. Aydın Şengül debunu biliyor gibi Kemalpaşa kongresinde örgüte çok sert mesajlar verdi. Kişisel menfaati için çıkıp birliğimizi bozmasın dedi. Çift adaylı kongre oldu aslında Bayraklı'da.

Adem Nakçı: Urla, Selçuk'ta söz geçiremez. Selçuk'ta ilçe başkanı ile belediye başkanı arasında kavga vardı. Urla'da dört kişiyi çağırıyorsun. Güzelbahçe'de Burcu Dereci'yi getiriyorsun. Buca'da Kürt Türk çatışması, tartışması var. Bunun önüne bu saatten sonra vaatlerle geçilecektir. Çünkü Bayraklı çok göze girdi. Sık sık eleştirdiğiniz CHP kongrelerine benzemeye başladı. Güzelbahçe'de 8 tane kişi senin atadığına karşı. Buca'da, Urla'da öyle. AK Parti artık eski AK Parti değil artık.

Mithat Umutoğulları: Delican döneminde teşkilat darma duman oldu. O dönemden kalan arızalar olduğunu düşünüyorum. Gelen yeni il başkanının işi zor. 

Adem Nakçı: Kaç ilçeye kendisi başkan atatabildi' 

Mithat Umutoğulları: Aydın Şengül değil Cumhurbaşkanını oturtsan. Gaziemir'e Nazmi Yılmaz benim için sürprizdir benim için. Delican'a en yakın isimdi. Normal şartlarda Nazmi Yılmaz'ın gelmemesi lazımdı. Kendince haklı nedenleri var. Kimseyi ötekileştirmemiz lazımdiyor. Uzaydan mı geldiler. Bu ayrışmayı ben kaldırırım diyor. Ben yaparsam herkes yapar dedi. 5 kadın dedi,  gerçekleştirdi. CHP'de bile yok. Bence önemli işler bunlar. AK Parti'de önümüzdeki iş zor evet.

Adem Nakçı: Kaybeden belediye başkan adayları var.Yeniden belediye başkanı adayı olmak için ilçe başkanı olarak gelenler var. Sen yarın öbürsü gün buradan birşey çıkaramazsın. Çok tartışmalar olacak. AK Parti'de eski dönem çekişmeleri girdi devreye. Zor bir süreç karşılıyor AK Parti'yi.  AK Parti kaotik bir ortama girmiştir. Allah Aydın Şengül'ün yardımcısı olsun. 

Mithat Umutoğulları: CHP'de de aynı şey var. Uğur Yıldırım Aytekin Tunus durumu ne' 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası